در این نوشته خواهید خواند

هوشمند سازی ساختمان

در این نوشته خواهید خواند

مقدمه

چند سالی از عجین شدن ساختمان‌ها با تکنولوژی هوشمند یا هوشمند سازی ساختمان می گذرد. هرچند این فناوری به کسب و کارها، ارتباطات، خریدها و …نفوذ کرده و به مرور جایش را در زندگی ما باز کرده است. اما، هوشمند سازی بسیار زیرک تر و زرنگ تر از این حرف هاست که توانسته به سرعت پیشرفت کند. به طوری که به واسطه تجهیزات هوشمند سازی به خانه ها، ساختمان‌ها، بیمارستان‌ها، فرودگاه ها و شهرها وارد شده است. ما در این مقاله به چیستی سیستم هوشمند سازی ساختمان می‌پردازیم و انواع روش های آن را با هم مقایسه می‌کنیم.

 

هوشمند سازی خانه چیست؟

هوشمند سازی یعنی استفاده از ابزارها برای اداره صحیح امور، راحت شدن فعالیت ها، بهبود کیفیت زندگی، سرعت بخشیدن به کارها و کاهش مصرف انرژی است. به عبارت دیگر هوشمندسازی یا سیستم کنترل ساختمان به معنای نصب و استفاده از یک سری تجهیزات است که منجر به حفظ ایمنی و بهره‌وری ساکنان می‌شود که برای هر مکان یا محیط طراحی شده‌اند.

 

روش های هوشمند سازی

هوشمند سازی باسیم

در این روش از بستر سیمی برای هوشمند سازی استفاده می‌شود. همانند پروتکل‌های KNX و … . بنابراین برای استفاده در ساختمان های قدیمی و از پیش ساخته شده چندان مناسب نیست. به این دلیل که نیاز به بستری مناسب برای سیم‌کشی مختص هوشمندسازی دارند. برای این کار ساختمان باید تخریب شود. که این یکی از معایب روش هوشمند سازی مبتنی بر سیم است. از دیگر مشکلات هوشمند سازی سیمی این است که اگر روزی تصمیم به ارتقاء سیستم هوشمند منزل‌تان گرفتید بسته به تجهیزاتی که به کار می‌برید باید سیم‌کشی ساختمان را مجددا تغییر دهید. که به دنبال آن پرداخت هزینه بابت تغییر سیم‌کشی است.

هوشمند سازی بدون سیم

پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند که بر اساس روش سیمی عمل می‌کنند زیادند. اما معروف‌ترین آن‌ها Zwave و Zigbee می باشد. در این روش ارتباط بین تجهیزات از طریق امواج وایرلس صورت می‌گیرد. که در این رویکرد دیگر نیازی به تغییر سیم‌کشی و تخریب خانه نیست.

اگر تجهیزاتی که استفاده می‌کنید وای‌فای باشد که به طور مستقیم از طریق موبایل به واسطه مودم می‌توانند کنترل شوند. اما نکته ای که در مورد استفاده از این بستر وجود دارد این است که مودم وای فای تعداد محدودی از وسیله ها را می‌تواند پشتیبانی کند. همچنین، اگر شبکه اینترنت قطع شود کنترل تجهیزات نیز از طریق موبایل امکان پذیر نیست.

در حالی که می‌توان با استفاده از دستگاه کنترل مرکزی برودلینک به عنوان واسط ارتباطی، هر تعداد تجهیزات هوشمند را با استفاده از موبایل به راحتی پشتیبانی کرد. همینطور قطع اینترنت مانع از مدیریت تجهیزات از راه دور نمی‌شود و همچنان کنترل تجهیزات در دستان شما خواهد بود.

نصب تجهیزات در ساختمان

نصب کلیدهای هوشمند بسیار راحت و آسان است کاربر با تماشای یک ویدیو و اندک دانش می تواند بدون نیاز به نیروی متخصص کلیدها را نصب و از آنها استفاده کند. در نظر داشته باشید که برای خرید تجهیزات هوشمند کیفیت، هوشمندی و خدمات پس از فروش بسیار اهمیت دارد.

روش های کنترل سیستم های هوشمند سازی ساختمان

اکثر تجهیزات سیستم های هوشمند سازی ساختمان دارای ریموت کنترل RF با برد حدودا 30 تا 50 متر می باشند؛ که صرفاً خانه قابل استفاده است. اگر کاربر مایل به کنترل خانه از راه دور و ایجاد برنامه و زمان بندی های مختلف باشید، داشتن و استفاده از یک دستگاه کنترل مرکزی ضروری است. کنترل تجهیزات هوشمندسازی به واسطه اتصال به دستگاه کنترل مرکزی از طریق گوشی هوشمند از راه دور انجام می‌شود.

هزینه یا قیمت هوشمند سازی

در گذشته زمانی که استفاده از هوشمند سازی رایج نبود، هزینه هوشمند کردن خانه ها گران و به صرفه نبود. اما اکنون بسته به روشی که برای هوشمند سازی ساختمان یا خانه انتخاب شود، اغلب اقشار جامعه می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

در روش های جدید هوشمند سازی اگر تنها نیاز به اجرای سیستم روشنایی هوشمند باشد هزینه چندانی نیاز ندارد. بنابراین، اغلب افراد از پس هزینه آن برمی‌آیند و می‌توانند از مزایای این تکنولوژی بهره‌مند شوند. جالب است بدانید که پیاده سازی و اجرای هوشمند سازی ساختمان تنها برای ساختمان های جدید و در حال ساخت نیست. هر خانه ای با هر قدمتی می تواند از سیستم هوشمند سازی استفاده کند.

برخی از همین دسته

بیشتر از بلاگ بخوانید